Vše ohledně kategorie serverů: CTF Servery

Zneužívání vip výhod u vlajky (otázka pro vedení)

Příspěvekod romanvesmir » 21 črc 2024, 07:02

Dobrý den, chtěl bych se zeptat vedení jestli je možné přidat 1 věc do pravidel a to je zákaz zneužívání vip výhod u vlajky, přesněji řečeno jde o gskování s autobhopem když seberete vlajku.

Na některých mapách se díky tomu dokážete skoro instantně dostat s vlajkou přes půl cesty což je docela problém, jelikož pokud se pak bavíme o non-vip hráčích tak ti v ten moment doslova nemají šanci dohnat jakkoliv hráče s vlajkou.

https://www.uschovna.cz/zasilka/QE8GHR824U2859YG-I2M
udělal jsem pár dem kde můžete vidět jak to může občas být op. (dost důležité je ale, že jsem dlouho nedělal gska a ani nejsem zvyknutý na abhop u ctf, takže normální hráči se díky tomu dokážou dostat docela dál než jak je v demu ukázáno + je to natočený jen s 250 fpskama což je docela málo na dnešní standard u serverů co nemají fps limit)

de_eldorado - tady hráči takto dokážou dělat gska až k oknu budouvy s (ct) vlajkou. (2/3 cesty)
828_pk_13 - tady hráči takto dokážou dělat gska až do poloviny cesty k (ct) vlajce. (polovina cesty)
de_aztec - tady hráči takto dokážou dělat gska až ke schodům. (polovina cesty)
css_cache - tady hráči takto dokážou dělat gska až k B plantu (skoro polovina cesty)
de_dust2 - tady hráči takto dokážou dělat gska až ke dveřím u B plantu (2/5 cesty)
+ 2 dema k ostatním mapám ale ty nejsou až tak hrozný.

jediný co proti tomu můžete dělat je střelit toho vip hráče aby se zastavil, problém je že ne vždy když ho trefíte se zastaví, občas ho trefíte a on bhopuje dál, a když ho konečně zastavíte tak pak jen doufat že ho zabijete, jelikož pokud vás zabije tak je konec, protože než vás to respawnuje (10 sec. nonvip) tak už vipko zas nebere speed a vezme vám dřív vlajku než se teda konečně respawnujete, a díky tomu mám pak pocit že někteří hráči přestanou hrát na vlajky a začnou kempit u své vlajky jelikož je to jediný co proti tomuhle můžou efektivně dělat.

takže se vás chci nakonec zeptat jestli je možné toto začít řešit a banovat do budoucna.

jinak by bylo fajne kdyby tu někteří hráči/admini co aktivně hrají ctf napsali co si o tom myslí jelikož o tom určitě ví že se tohle děje na ctf serverech.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

+ když už toto píšu tak se ještě zeptám na 1 věc a to jestli je možné přidat na ctf servery speed limit.
z mého pohledu by bylo fajne to dát na 500 units/s jelikož je to 2x větší rychlost jak u normálního běhání pro nonvip hráče takže by to v ten moment byla pořád velká výhoda ale nebyl by to takový extrém jako to je na serveru.
nebo se to může počítat od evip rychlostí běhu 275 units/s (+10%), takže 550 units/s limit.
Obrázek ObrázekObrázek
https://steamcommunity.com/profiles/76561198319558659
Uživatelský avatar
romanvesmir
Akademik
 
Příspěvky: 1168
Registrován: 21 čer 2016, 21:33

Zneužívání vip výhod u vlajky (otázka pro vedení)

od Rumcajz » 21 črc 2024, 07:02

A uz jsi vyzkousel treba tohle? Rumcajz
Rumcajz
Rumcajz
Patriot
Rumcajz
 
Příspěvky: 97323
Registrován: sob 29.led 1999 0:11:22

Re: Zneužívání vip výhod u vlajky (otázka pro vedení)

Příspěvekod Dauld » 22 črc 2024, 01:24

Ale no Roman nedodrbavaj to, co my scripteri ptm?
Dauld
Amatér
Amatér
 
Příspěvky: 28
Registrován: 14 kvě 2024, 21:28

Re: Zneužívání vip výhod u vlajky (otázka pro vedení)

Příspěvekod Dauld » 22 črc 2024, 04:05

Na ctf je pomerne viac vip hracov jako novip :D nech si odlocknu fps a robia to iste, je rok 2024 a az teraz sa ide toto riesit ked ten mod skapina..
Dauld
Amatér
Amatér
 
Příspěvky: 28
Registrován: 14 kvě 2024, 21:28

Re: Zneužívání vip výhod u vlajky (otázka pro vedení)

Příspěvekod romanvesmir » 23 črc 2024, 14:42

Dauld píše:Na ctf je pomerne viac vip hracov jako novip :D nech si odlocknu fps a robia to iste, je rok 2024 a az teraz sa ide toto riesit ked ten mod skapina..

na serveru se to většinou neukazuje, když tam hraju tak je to bud 50:50 s vip/nonvip hráčema nebo více nonvip hráču, je to spíš rarita kdy je tam více vip jak nonvip hráčů.

za to je důležité říct že nonvip hráči jsou hlavní pilíře co nějak tak drží déle ctf naživu.
jakmile by odešli a zůstali by jen vip/evip hráči tak někteří vipka nebudou chtít hrát jen proti vipkám takže to taky nakonec ještě více sníží populaci hráčů kde nakonec to tam bude skoro pořád mrtvé, za to že díky tomu tam budou jen vip hráči, tak co se asi stane když se tam napojí nový hráč, (takže nonvip) no instatně odejde jelikož to pro něj bude tak nefer že se na to vykašle. takže se tam budou časem nakonec odpojovat hráči a nový hráči už nebudou doplnovat nějak tak ty hráče co odejdou, a díky tomuhle to tam zemře mnohem dříve.

jinak budme upřímný e/vipko na ctf je asi jedno z nejvíce op ze všech GS serverů jelikož co tam dostaneš je hrozně dobré, díky tomu reálně nepotřebuješ dělat ještě navíc tuhle věc s vlajkou co je jen pro vip hráče co mají abhop ._.

ps: nepíšu tu aby se zakázalo dělat jakkoliv gska když máš vlajku, já bych byl jen rád kdyby bylo zakázané při abhop kdy ten hráč nabere speed (díky abhopu) a vezme vlajku tak začne gskovat, a díky tomu speedu co má z abhopu se dostane mnohem dál. neviděl bych vůbec problém kdyby vip hráč zastavil s abhopem (doslova zastavil aby neměl žádný zvýšený speed díky abhopu) a pak začal dělat na zemi gska při tom by zrychloval speed a nakonec by sebral vlajku a pak by gskoval dál s vlajkou když ještě má ten speed, to mi přijde fér, ale jakmile k tomu použiješ ten abhop tak v ten moment bych řekl že už by se to mnělo řešit.

+ na některých mapách je doslova skoro nemožné se nějak zvýhodnit gskováním bez abhopu.
aztec - tak bez abhopu neskočíš dolů a díky tomu to nebude takový extrém + máš na t spawnu rampu což tě hodně zpomalí i kdyby si nabral speed.
dust2 - u ct je rampa a u t máš schody takže tam většinou taky vůbec nevyužiješ gska bez abhopu.
atd atd.
Obrázek ObrázekObrázek
https://steamcommunity.com/profiles/76561198319558659
Uživatelský avatar
romanvesmir
Akademik
 
Příspěvky: 1168
Registrován: 21 čer 2016, 21:33


Zpět na CTF Servery

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků