{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Minecraft verze 1.14 - Novinky

Napsal UnyversaL dne 28.05.2019 pro sekci MC
Do jedné z nejznámějších her světa byla nedávno přidána nová verze 1.14. Jedno se o jednu z nejobsáhlejších verzí po dlouhé době. Pojďme se podívat, co nového nám přibylo, nebo dokonce i ubylo.

Vážení hráči / Vážené hráčky, připravili jsme si pro Vás soupis novinek z nového updatu Minecraftu. Jeho název je jednoznačný - Village & Pillage. Tato verze se zaměřuje zejména na vesnice, změny bloků a spoustu dalšího. Chcete se dozvědět o tomto updatu bližší info? Čtěte dále …

 

 

Jakožto první změnou, kterou uvidíte při spuštění Minecraftu je malý panáček vedle nápisu Quit game. Po kliknutí se Vám zobrazí menu, které slouží pro nastavení usnadnění hry. Můžeme si zde například zapnout vypravěče, pozadí textů, průhlednost a spoustu dalších vychytávek.

 

 

Již při prvním připojení vidíme viditelnou změnu na texturách hry. Nejvíce nápadnými jsou nejpravděpodobněji stromy. Mnoho hráčům se tato změna nelíbila. Na to ovšem Mojang myslel a nově je v nabídce resource packů i předchozí verze textur.


    

   Nové textury                                      Staré textury

 

V tomto updatu se měnily i dvě vcelku oblíbené lokace či jinak řečeno biomy. Prvním, který si zde rozebereme, bude Jungle. Zde nalezneme novou rostlinu - bambus. Pomocí tohoto nového itemu se dají craftit a vyrábět nové věci - lešení, užít jej v květináči, vypékat (1 bambus = čtvrtina vypečené suroviny) a množit. S touto rostlinou se nám spojuje jedno zvíře. Ano, jsou to pandy, což je nový mob. Můžeme je najít v již zmiňovaném biomu. Nalezneme zde několik druhů pand - normální, líná, slabá, vystrašená, hravá, hnědá a agresivní. Víte jaké mají jednotlivé pandy vlastnosti? Napište nám to do komentářů.

 


Druhým biomem je Taiga. Zde byl přidán nový keřík, ze kterého padají sweet berries (sladké bobule). Při vstupu na keřík ztrácíme své životy a také zpomaluje naši chůzi. V tomto biomu objevíme i nového moba. Jedná se o lišku, která je typická pro tento typ oblasti. Ve hře můžeme vyhledat dva typy lišek - polární a normální.Vývojáři se snažili převést chování lišky do virtuálního světa. Liška přes den spí - vyhledává místo, kde je ukryta pod blokem. Při spawnu lišky je určité procento pro spawnutí itemu v její tlamě. Nadále se vyznačují sbíráním itemů, což se vyplatí při farmě na již zmíněné sweet berries či lovem slepic.


Jaká další vlastnost Vám vyplývá z tohoto obrázku?

 


Přidání nových schodů & slabů

Nově můžeme obarvovat text cedulky pomocí barviva. Uvidíme tak lépe text na někdy nepřehledné tabulce. Byla zlepšena editace v dané tabulce a také v knihách.

Do přírody byly přidány nové květiny - chrpy, konvalinky a asi pro mě nejzajímavější Wither rose. Tato květina se nikde nevygeneruje. Musíme ji získat z moba, který byl zabit Wither bosem. Při vstupu na danou květinu budeme dostávat damage, můžeme z ní vycraftit i novou polévku - která nese název záhadná. Na základě přílohy nových květin Vám po vypití udělí polévka efekt, který je odvozen od přídavné květiny.

 


Pravděpodobně největším hádankou a překvapením byly vesnice. Nyní je jejich architektura přizpůsobena stylu prostředí. Byla přidána nová vesnice - zimní. K vesnicím patří jejich obyvatelé, čili villageři. U těch se opravdu nešetřilo a byly přidány nové typy - knihovníka, kováře, kartografa, zbrojíře, řezníka, Wandering trader - jedná se o velmi vzácného vesničana, procento spawnu je nastaveno na 2,5 % - 7 % / den, přičemž každý druhý den mizí. Ve hře se nachází mnoho dalších typů. Dále jsou rozděleni dle úrovní, přičemž se začíná od úrovně nováček. Jeho level se může zvýšit tradováním, které je v nové verzi elegantně vyřešeno. Každý vesničan má k sobě dle profese přiřazen svůj dům. Dělení pokračuje podle oblasti - Swamp, Jungle, Snow, Taiga, Savanna, Desert a v neposlední řadě Plains. Nejviditelnější změnou jsou na vesničanech zajisté skiny.

Umělá inteligence


Po spawnutí vesničana nastane proces hledání práce pro něj, narodí se jako “nezaměstnaný”. Vždy se přiřadí k té nejbližší stanici - např. u kompostu - farmář. V případě, že budou všechny zaměstnání plné, tak bude chodit takzvaně “letem světem” a hledat další volnou pozici. Následuje denní cyklus, kdy villageři budou spát v postelích a vstávat v ranních hodinách, kdy se vrátí ke svému povolání a pracovišti. K tomu také slouží zvonek, který je umístěn uprostřed vesnice, kde si vesničané mohou například házet chleba či “povídat”. Malí vesničané si v průběhu dne hrají.

Nové bloky


Tyto bloky jsou především přiřazeny k profesím vesničanů, mnohé Vám ulehčí práci. Pojďme si je trošku popsat: Blast furnace - umožní rychlejší vypékání rud, Smoker - umožní rychlejší vypékání jídla, Cartography table - slouží pro tvorbu a úpravu map - kopírování, uzamčení rozšíření mapy a mnoho dalšího, Composter - po naplnění vypadne bonemeal či může vydávat redstone signál podle naplnění, Barrel - ukládání věcí,  Fletching table - zatím neuvedena využitelnost, Lectern - stojánek na knihy - možnost čtení u více hráčů, Stonecutter - výroba zdí, schodů, Loom - výroba bannerů, Smithing table - aktuálně bez užití, Grindstone - zmizení enchantů, oprava itemů, táboráky - zde byl upraven kouř a také lucerny.

 


Pillagers


Tito mobové se spawnují v okolí vesnic či u outpoustů ve kterých nalezneme truhlu, ve kterých bývají zajímavé věci - za zmínku jistě stojí nová zbraň, kuš u které se dají přidat nové enchanty - Multi-shot - více střel naráz, Quick charge - rychlá střelba, Piercing - procházení šípů mobama. Po zabití Pillagera s vlaječkou získáte efekt Bad Omen - ten způsobuje nájezdy již zmíněných mobů (i dalších) na vesnice. Ten se dá ubránit - tím zapříčiníme toho, že nám vesničané zlevní nákupy a dostaneme titul hrdiny. V opačném případě začnou skákat radostí protivníci. K těmto mobům bylo přidáno i vcelku velké zvířátko - Ravager, který má obrovský damage a dokáže ničit věci kolem sebe.

 


Update obsahuje mnoho dalších vychytávek a přídavků, které jsou určeny pro komfortní hraní. Já Vám tímto děkuji za přečtení článku a doufám, že budete hrát na našich serverech.

 

Článek byl vytvořen hráčem SUik.

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář